Raad van State: Fluitenberg mag groeien

FLUITENBERG - In Fluitenberg mogen 55 nieuwe woningen worden gebouwd. De Raad van State heeft alle bezwaren tegen de nieuwbouw afgewezen. Fluitenberg mag daardoor een kwart groter worden.
De woningen (eerst 43 en later nog eens 12) worden verdeeld over drie bouwlocaties: Schuinedijk, De Vijfhoek en Fluitenbergseweg-noord. Behalve voor Fluitenbergers en starters uit het dorp zijn de nieuwbouwwoningen ook bedoeld voor andere inwoners van de gemeente en mensen die zich in de gemeente willen vestigen.

Fluitenberg was lang verdeeld over de nieuwbouw. Uiteindelijk bleven drie tegenstanders over, die de zaak uitvochten tot aan de Raad van State. Maar de raad veegde de argumenten dat het dorp te groot gaat worden, dat er door de huidige economie minder woningen nodig zijn en dat er een jarenlange bouwput ontstaat, van tafel.

Voorzitter Andre Baas van Dorpbelangen is blij dat de kogel nu door de kerk is. "De afgelopen jaren waren niet leuk, ik hoop dat we nu weer alle neuzen dezelfde richting uit krijgen en dat nieuwe bewoners deel uit gaan maken van de dorpsgemeenschap." Het dorp is er massaal voorstander van om de locatie aan de Fluitenbergseweg als eerste te bebouwen, maar dat gaat niet lukken. Op die locatie staan nu nog oude arbeiderswoningen waar tijdelijk jongeren uit het dorp wonen.

"Het feit dat deze plek pas als laatste aan de beurt is, kan wel eens in ons voordeel zijn," zegt bewoner Stefan Mul. Hij kan er nu langer met zijn vriendin blijven wonen. Beiden willen graag een starterswoning in Fluitenberg. "Hopelijk kunnen wij, maar ook andere jonge bewoners, op één van de andere twee locaties een starterswoning bouwen, voordat deze locatie gesloopt gaat worden," aldus Stefan Mul.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl