Bijzonder muzikaal afscheid Daler huisarts

DALEN - Een afscheidsreceptie met een lange rij handen schuddende mensen en toespraken wil scheidend dorpsdokter Knels Lameris uit Dalen niet. Als afscheid maakt hij voor Dalen een CD met eigen liedjes.

Niet dat Lameris muzikaal is; hij zegt zelf geen enkel ritmegevoel te hebben. De huisarts schreef veertien liedjes over 35 jaar huisarts zijn op het platteland en vroeg muzikant en oud-Dalenaar Robert Wortelboer er arrangementen bij te maken. De zangers moesten gevonden worden in Lameris' patiëntenkring.

De opnames vinden plaats in een mobiele studio van Exselsior Recordings in het leegstaande gemeentehuis De Spinde in Dalen. De eerste van de drie opnamesessies is achter de rug.

Scheidend huisarts Lameris wil een tijdsdocument achterlaten over de veranderingen in 35 jaar 'dorpsdokteren' op het platteland. Daarnaast is de CD een oproep om jonge huisartsen naar Drenthe te krijgen. Lameris had zelf veel moeite om een opvolger te vinden, een probleem wat veel huisartsen in Drenthe hebben.

Alle gezinnen uit Lameris' praktijk krijgen de CD. Ook worden er in september concerten georganiseerd waar de nummers live worden gespeeld. Knels Lameris wil géén afscheidskado's maar giften die hij aan twee goede doelen geeft: opkrikken van de terugtrekkende zorg in zijn dorp en de kankerbestrijding.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl