Justitie eist 1,5 miljoen euro van hennepkweker Tolbert

Hennep
Hennep
TOLBERT - Een 47-jarige man uit Leek moet van het Openbaar Ministerie bijna 1,5 miljoen euro terugbetalen aan de Staat. Dit geld heeft de man volgens de officier van justitie verdiend met het kweken van hennep in een woning in Tolbert.
Onderzoek wees uit dat de woning aan de Kaarnweg zeker vijf jaar lang werd gebruikt voor het kweken van hennep. Hiervoor werd de man al in 2012 veroordeeld tot een werkstraf van 60 uur en een voorwaardelijke celstraf van vier weken.

Agenten stuitten in maart 2009 op een professionele hennepkwekerij in het huis. De woning bleek geheel te zijn ingericht voor het kweken van hennep. Er werd zichtbaar niet gewoond in de woning. De wanden waren afgetimmerd. In alle ruimten stonden hennepplanten. Bijna 600 planten stonden te wachten op hun oogst. De stroomvoorziening voor de kwekerij werd illegaal omgeleid. Via een civiele procedure is beslist dat de man de schade van ruim anderhalve ton aan het energiebedrijf moet terugbetalen. Gezien de geringe inkomsten van de man is dit tot op heden nog niet gebeurd, aldus de advocaat.

De rechtbank beslist binnen zes weken over de terugbetaling.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl