Pedofielenvereniging Martijn naar Europese rechter

Celstraf voor Assenaar
Celstraf voor Assenaar
HOOGEVEEN - Pedofielenvereniging Martijn stapt naar de Europese rechter om het verbod van de club ongedaan te maken. Dat heeft hun advocaat Gerard Spong bekendgemaakt. De Hoge Raad had de organisatie in april verboden en onmiddellijk laten ontbinden.
De hoogste rechter van Nederland vond dat het een uitzondering moet zijn om een club te verbieden, maar dat het in het geval van Martijn noodzakelijk was. Martijn bagatelliseert en verheerlijkt seksueel contact tussen volwassenen en kinderen, en dat is in strijd met de openbare orde, aldus de Hoge Raad.

Maar het advocatenkantoor Spong dat Martijn bijstaat, vindt dat er inbreuk is gemaakt op de vrijheid van vereniging en meningsuiting van de leden. Die inbreuk mag onder omstandigheden, maar "de advocaten menen dat de Hoge Raad onvoldoende heeft gemotiveerd waarom een verbod van de vereniging Martijn in onze weerbare democratische samenleving noodzakelijk is", verklaart Spong Advocaten.

De klacht zal uiterlijk in oktober worden ingediend bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. Het is niet bekend wanneer de rechters in Straatsburg de zaak behandelen en wanneer ze uitspraak doen.

Pedofielenvereniging Martijn werd in 1982 in Hoogeveen opgericht.

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl