Zandwinning Gasselte toch door tot 2015

Zandwinning in Gasselte (archieffoto)
Zandwinning in Gasselte (archieffoto)
GASSELTE - Zandzuigbedrijf Gasselte mag doorgaan met het afwerken van de zandwinput en zandwinplas in die plaats. Dat heeft de Raad van State beslist.
De Raad heeft de door de gemeente Aa en Hunze verleende vergunningen alsnog definitief goedgekeurd. De uitspraak is een tegenvaller voor VOF Zandexploitatiemij uit Echten. Die vreest oneerlijk concurrentie als Zandzuigbedrijf Gasselte door mag gaan met het winnen van zand uit de Gasselter zandwinplas.

Volgens het Echtense zandwinbedrijf bestaat de kans dat het Gasselter winbedrijf nog twee jaar langer door mag gaan met zandwinnen in Noord-Drenthe. De Raad van State stelt evenwel vast dat er geen nieuw zand meer in Gasselte wordt gewonnen. Wel wordt er nog eerder gewonnen zand opgeslagen in het zandwindepot. Dat kan later nog gewonnen worden en afgevoerd. Bovendien hebben het Gasselter zandwinbedrijf en de gemeente Aa en Hunze toegezegd dat de Gasselter zandwinput op 1 januari 2015 geheel afgewerkt zal worden opgeleverd.

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl