Jeugdtour van start in Assen

ASSEN - De Fiets4Daagse heeft haar biezen nog niet gepakt, of een nieuw wielerevenement duikt op in Assen: maandag start de vijftigste editie van de Jeugdtour.
Aan het evenement doen kinderen van 8 tot en met 18 jaar mee. De organisatie gaat uit van zo'n 800 deelnemers, met 17 verschillende nationaliteiten.

Maandag beginnen de jonge renners met een proloog, waarna de programmering op dinsdag verder gaat met een criterium rondom de Vredeveldseweg in Assen. Op woensdag wordt de klassieker verreden, die dwars door de provincie Drenthe gaat. Donderdag rijden de wielrenners een omloop nabij Gasselte en op vrijdag volgt een criterium door het Asserbos. De week wordt afgesloten op zaterdag met een individuele tijdrit.

De deelnemers kamperen op de camping aan de Stadsbroek in Assen. Het sportterrein werd zaterdagmiddag van Fiets4Daagse-camping omgetoverd tot Jeugdtour-camping.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl