Horecaregels in Meppel blijken te streng

MEPPEL - De nieuwe drank- en horecaregels in Meppel blijken te streng, blijkt uit een vervroegde evaluatie door de gemeente, ondernemers en beheerders van verenigingsgebouwen. De gemeenteraad gaat bekijken of de regels over onder meer schenktijden kunnen worden versoepeld.
De regels zijn onlangs aangescherpt om te voorkomen dat er bruiloften en andere grote feesten in clubgebouwen worden gehouden in plaats van bij reguliere horecabedrijven. Maar de nieuwe regels bleken ook andere consequenties te hebben:

"Door de nieuwe verordening kwam het voor dat een klaverjasclubje dat al jaren in een wijkgebouw kaart, 's avonds na tien uur geen biertje meer mocht drinken. Kijk, dat zijn dingen waar wij als horeca helemaal geen problemen mee hebben. Het gaat ons puur om de echt commerciële feesten waarmee de gesubsidieerde instellingen oneerlijke concurrentie voor de horeca vormen", zegt horeca-ondernemer Hillard Worst.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl