Twee pasgeboren alpaca's gestolen in Holsloot

HOLSLOOT - Twee pasgeboren alpaca's zijn afgelopen weekend gestolen vanuit hun weiland in Holsloot. De dieren waren pas een dag oud toen dieven draden van het hek trokken en de alpaca's meenamen.
Eigenaren Jaap en Bertha Nienhuis zijn erg verdrietig over het misdrijf en maken zich ernstig zorgen om de twee kleine dieren. "Ze zijn net geboren en moeten het nu al zonder moeder doen. Het voeden van de alpaca's zonder moeder is bijzonder lastig, wij vrezen eigenlijk het ergste," aldus Jaap Nienhuis.

Alpaca's zijn waardevolle dieren. Wanneer je een jong met moeder verkoopt kun je zo'n twee tot drieduizend euro krijgen. Nienhuis vermoedt dat als dieven de dieren verkopen, ze dit in het buitenland zullen doen.

De moeder van de alpaca's was volgens Nienhuis de eerste dagen heel onrustig: "Ze zoekt constant de hele wei door. Na twee, drie dagen kijkt ze nog steeds wat in het rond, maar lijkt ze het wel geaccepteerd te hebben."

Het echtpaar heeft aangifte gedaan bij de politie en heeft nog hoop dat de dieren nog leven en teruggebracht worden door de dieven.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl