Oorlog in Gaza maakt Drentse hulp bijna onmogelijk

In Gaza
In Gaza
ASSEN - Israël en Hamas moeten snel gehoor geven aan de oproep tot een wapenstilstand van de Verenigde Naties. Dat vindt Assenaar Willem Vugteveen.
Vugteveen is mede-oprichter van Stichting Hope, die humanitaire hulp biedt aan kinderen in de Gazastrook. Sinds Israël een grondoorlog is gestart tegen Hamas is het moeilijk voor de organisatie om hulp te bieden.

De 65 medewerkers van Stichting Hope helpen kinderen in de plaats Khan Younis in de Gaza-strook met het verwerken van hun oorlogstrauma's via onderwijs, spelletjes en zomerkampen. Hier komt de organisatie niet meer aan toe, omdat ze zich nu vooral bezig moeten houden met meer basale taken zoals mensen onder het puin vandaan halen.

In Gaza zijn sinds het begin van de Israëlische militaire operatie Protective Edge al ruim duizend mensen omgekomen. Daarvan is 70 tot 80 procent burger. In Gaza wonen op een gebied dat kleiner is dan één derde van Drenthe meer dan 250.000 kinderen die jonger zijn dan tien jaar.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl