Honderd meldingen op meldpunt Geen 112 Drenthe

ASSEN - Het aantal meldingen op het meldpunt Geen 112 Drenthe blijft stijgen. Gisteren lanceerde RTV Drenthe het online meldpunt voor mensen die regelmatig geen mobiel bereik hebben. Sindsdien zijn meer dan honderd klachten binnengekomen.

Roel Barkhof van de meldkamer Noord-Nederland kan niet zeggen hoe vaak de verbinding wegvalt tijdens het bellen met 112: "Het komt voor dat gesprekken wegvallen. Wij kunnen veel telefoonnummers meteen zien in ons scherm. Mochten we die niet zien, dan vragen we of mensen hun telefoonnummer willen geven. Dan kunnen we ze eventueel terugbellen."


Barkhof denkt dat het technisch wel mogelijk is om overal dekking te hebben. "Wij hebben als meldkamer geen contact met de providers. Als het onze technici opvalt dat er in een bepaalde hoek vaak een verbinding wegvalt, dan melden we dat aan de landelijke 112 organisatie. Die melden dat dan bij de providers. Het probleem heeft onze warme aandacht. We willen zo goed mogelijk bereik. Ik vind het best veel meldingen, maar ben benieuwd naar de inhoud."


Eerder hierover:

- Het meldpunt Geen 112 Drenthe

- Meldpunt Geen 112 Drenthe gelanceerd

Meer over dit onderwerp:
Assen
Deel dit artikel: