Strijd tegen tijgermug uitgebreid

ASSEN - De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit breidt het gebied uit waarin de tijgermug in Assen preventief wordt bestreden.
De mug kan gevaarlijke tropische ziektes overbrengen, zoals knokkelkoorts en het West-Nijlvirus. In de buurt van een bandenbedrijf aan de Europaweg-Noord werd de tijgermug deze maand opnieuw aangetroffen, voor de derde keer in een jaar tijd.

In juni trof de voedsel- en warenautoriteit vier tijgermuggen bij het bedrijf. De insecten werden bestreden in een straal van 200 meter. Bij een controle werd deze maand opnieuw een tijgermug aangetroffen. De straal waarin de beestjes worden bestreden is daarom uitgebreid naar 500 meter. Het grootste gedeelte van het gebied ligt op een industrieterrein, maar ook de Vreebergen in Assen-Oost valt binnen het gebied. In de straat maakt niemand zich zorgen over het gevaarlijke insect. "Ik heb hier nog geen tijgermug gezien," aldus een laconieke bewoner.

In de straat is een brief verspreid met informatie over de tijgermug. In de brief wordt gevraagd ervoor te zorgen dat er geen stilstaand water in de tuin is. De muggen leggen daar graag eitjes in. Bloempotten kunnen bijvoorbeeld het beste omgedraaid worden, zodat er geen water in blijft staan.

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl