Campinggasten blij met waarschuwingen na 'aanslag' mountainbikeroute Lemelerberg

Een Emmenaar fietste tegen een gespannen draad
Een Emmenaar fietste tegen een gespannen draad
EMMEN - Op campings rond de Lemelerberg zijn veel reacties binnengekomen op de waarschuwing van politie en Landschap Overijssel over mogelijke gespannen draden op mountainbikeroutes, meldt RTV Oost. Volgens campingeigenaren is het vooral bij mountainbikeliefhebbers het gesprek van de dag.
Aanleiding voor de waarschuwing is het incident waarbij afgelopen zondag een man uit Emmen gewond aan zijn strottenhoofd raakte, hij fietste tegen een gespannen stroomdraad op de mountainbikeroute op het Lemelerberg. Het was de tweede keer dat zo'n gespannen draad ontdekt werd. De politie noemde het incident een 'aanslag',

Campingeigenaren in Lemele zijn niet blij met het incident, omdat veel van hun klanten komen om te mountainbiken op de route, die onlangs nog verkozen werd tot Nederlands mooiste. Volgens één van de eigenaren wordt er dan ook actief gewaarschuwd: "Wij verhuren dan ook mountainbikes, dus wij waarschuwingen echt wel." Direct na het politieonderzoek maandag kregen de campings bezoek van de politie, met de vraag om actief te waarschuwen. Dat werd ook direct gedaan, aldus één van de campingeigenaren: "Gasten zijn ook heel blij met de waarschuwing, zo was hier bijvoorbeeld een gezin, dat altijd de kinderen mooi voorop liet fietsen. Nou, dat doen ze nu ook niet meer."

De politie heeft nog niemand opgepakt voor het spannen van de draad, volgens de campingeigenaren worden ook andere dingen meegenomen in het politieonderzoek: "Er was hier laatst iemand met een doorgesneden remkabel in z'n auto. Dan ga je toch denken." Ook zou er in het gebied rondom de Lemelerberg autobanden doorgesneden zijn. Hoe mountainbikers precies gaan opletten, is voor één campingeigenaar een raadsel: "Ze moeten al veel op de grond kijken, omdat je natuurlijk niet de verkeerde boomstronk wil raken. Nu moet je ook nog goed voor je kijken. Dat is best veel gevraagd."

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl