Ruim 2,5 jaar celstraf geëist tegen veelpleger uit Assen

Justitie
Justitie
ASSEN - Tegen een 23-jarige inwoner van Assen is ruim 2,5 jaar celstraf geëist voor inbraken en diefstal.
De man pleegde de misdrijven vorig jaar in Assen en Vries terwijl hij in een proeftijd zat van een eerdere veroordeling. Politieagenten troffen de man aan in de buurt van een auto die in een sloot lag bij Ubbena. De wagen bleek gestolen in Assen, waar ook in de woning van de eigenaren van de auto ingebroken was. Diezelfde avond was de auto gezien in Vries, waar ook geprobeerd was in te breken.

De 23-jarige Assenaar heeft een strafblad van twintig pagina’s. Hij zit in afwachting van de uitspraak van de rechtbank in een kliniek in Friesland waar hij onder meer wordt behandeld voor zijn drugsverslaving.

Op beeld, maar blijven ontkennen

Eerder dat jaar probeerde de man volgens het OM al in te breken bij een andere woning in Assen. Hierbij filmde een buurtbewoner de man. Politieagenten herkenden de Assenaar op de beelden. Toch bleef de man in de rechtszaal ontkennen. De rechter doet over twee weken uitspraak.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl