Rechtbank spreekt vermeende kinderlokker vrij van ontucht

Kantoorpersoneel rechtbank Assen straks dan toch naar Groningen?
Kantoorpersoneel rechtbank Assen straks dan toch naar Groningen?
ASSEN - Een 67-jarige man uit Assen is door de rechtbank vrijgesproken van ontucht met een 6-jarig meisje. De man legde in maart zijn handen op de billen van het kind terwijl hij met haar praatte op straat in de wijk Pittelo. Het voorval veroorzaakte een hoop onrust in de wijk.
De rechtbank oordeelde dat er geen bewijs is dat de man een seksueel motief had. Ook is uit onderzoek gebleken dat hij niet lijdt aan pedofilie. Tijdens de rechtszaak afgelopen dinsdag verklaarde hij dat hij zonder bijbedoelingen het kind aanraakte toen hij met haar aan het praten was. Hij wachtte bij haar huis op haar moeder, omdat hij een pakketje aan haar wilde geven.

Gemeente
De moeder kwam net thuis toen de man het meisje aanraakte. Zij raakte in paniek en belde de politie. Naar aanleiding van de onrust had burgemeester een gesprek met buurtbewoners. Ook werd de veiligheidscoördinator ingeschakeld en werd de man doorgestuurd naar de reclassering.
Volgens de rechtbank zijn 'personen en instanties gaan handelen zonder dat precies duidelijk was wat er zich had afgespeeld'. De gevolgen voor de man waren dat er een ruit bij hem werd ingegooid en eieren tegen zijn huis werden gesmeten. 'Dat wordt geenszins gerechtvaardigd door wat er op 4 maart is gebeurd', aldus de rechtbank.

Maatschappelijke onrust

Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat er niet voorbarig is gehandeld. "Wij hebben gereageerd op de maatschappelijk onrust. Ons doel was zo snel mogelijk de rust terug te brengen in de wijk."

Met de vrijspraak sluit de rechtbank zich aan bij de eis van de officier van justitie. Zij sprak van een 'ongelofelijk domme actie', maar vond ook dat ontucht niet te bewijzen was.

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl