Celstraffen geëist voor dertien woninginbraken

Dief moet onbetaald werken
Dief moet onbetaald werken
VEENDAM - Het Openbaar Ministerie heeft een celstraf van drie jaar geëist tegen een 33-jarige Veendammer, waarvan een voorwaardelijk. De man pleegde dertien woninginbraken in Drenthe en Groningen.
De afgelopen drie jaar stal de man uit woningen in Gieterveen, Assen, Veendam en Wildervank onder meer grote hoeveelheden sieraden, gereedschappen en elektrische apparatuur gestolen.

Partner in crime

Een van de inbraken in zijn woonplaats zegt de Veendammer samen met een 28-jarige plaatsgenoot te hebben gepleegd. Die ontkent dat. Het Openbaar Ministerie verdenkt de 28-jarige van heling van een deel van de buit. Ook zou hij betrokken zijn geweest bij een andere inbraak in een schuur in Veendam en in een woning in Nieuwe Pekela. Hiervoor en nog zo'n twintig andere strafbare feiten, is tegen hem dertig maanden celstraf geëist, waarvan tien voorwaardelijk.

Behandeling

De officier van justitie wil ook dat beide verdachten zich laten behandelen. In het geval van de 33-jarige ging ze vanwege een drugsverslaving en meerdere psychische problemen uit van een verminderde toerekeningsvatbaarheid. Voor een aantal slachtoffers is om schadevergoeding gevraagd. Die zou voor beide verdachten uitkomen op een totaalbedrag van duizenden euro's.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.