Cornelissen naar Wereldruiterspelen

Adelinde Cornelissen
Adelinde Cornelissen
PAARDENSPORT - KNHS bondscoach dressuur Wim Ernes heeft het team bekend gemaakt waarmee hij afreist naar de Wereldruiterspelen, die van 23 augustus tot 7 september in het Franse Normandië worden gehouden. Één van de teamleden is Adelinde Cornelissen, met haar paard Parzival. Zij liet dit weekend het Nederlands Kampioenschap schieten om Parzival de broodnodige rust te geven voor het WK.
Het Nederlandse dressuurteam bestaat verder uit: drievoudig titelverdediger (en de nieuwe Nederlands Kampioen) Edward Gal (Harskamp) met Glock's Undercover N.O.P., Daniëlle Heijkoop (Rotterdam) met Kingsley Siro N.O.P. en Hans Peter Minderhoud (Harskamp) met Glock's Johnson TN. Als reserve is Diederik van Silfhout (Lunteren) met Arlando NH N.O.P. aangewezen.

Nederland heeft in Caen drie wereldtitels te verdedigen. In zowel de landenwedstrijd als in de Grand Prix Special als ook in de Kür op muziek wonnen de Oranje dressuurruiters in 2010 in Kentucky goud. In de landenwedstrijd bestond het winnende team uit Edward Gal met Moorlands Totilas, Hans Peter Minderhoud met Exquis Nadine, Imke Schellekens met Hunter Douglas Sunrise en Adelinde Cornelissen met Jerich Parzival. Edward Gal zorgde zowel in de Grand Prix Special als de Kür ook voor een individuele gouden medaille.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl