LTO zoekt oudste melkkoe van Nederland

ZWOLLE - Landbouworganisatie LTO is op zoek naar de oudste nog melkgevende koe van Nederland.
De melkveesector wil de gemiddelde leeftijd van melkproducerende koeien verhogen. Tot nu toe lukte dat al deels, meldt RTV Noord: gemiddeld leven melkkoeien honderd dagen langer dan tien jaar geleden.

Anna 49

De zoektocht naar de oudste melkkoe wordt om de twee jaar gehouden en is bedoeld om aandacht te vragen voor de kwestie. Twee jaar geleden won de twintigjarige Anna 49 van de familie Sikkema in het Friese Harkema.

Aanmelden

Veehouders die met hun oudste melkkoe willen meedoen, worden verzocht om in augustus de gevraagde gegevens (levensnummer van de koe, bedrijfsnummer, naam en woonplaats) aan te leveren bij Margot Meijerink, secretaris van de LTO-vakgroep (mmeijerink@lto.nl).

Boeren hebben tot 1 september de tijd om hun kandidate aan te melden.

Zoektocht RTV Drenthe

Landbouworganisatie LTO is dus op zoek naar de oudste melkkoe van Nederland, RTV Drenthe is op zoek naar de oudste melkgevende koe van Drenthe. Heeft u een oude melkkoe rondlopen op uw bedrijf of kent u iemand die een bejaarde koe heeft? Laat het weten via www.facebook.com/rtvdrenthe of stuur een mailtje naar redactie@rtvdrenthe.nl

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl