Vuelta herleeft in Gasselte vijf jaar na dato

GASSELTE - De Vuelta herleeft zaterdag 30 augustus in Gasselte. Het dorp stond die dag vijf jaar geleden als doorkomstplaats van de Spaanse wielerronde volledig op z'n kop. En met een sterrit naar Gasselte en een reünie wordt dat feest herbeleefd.
Bedenker van het Vuelta-feestje in Gasselte is wielerliefhebber en oud-Gasselter Wim Mensen. De bedoeling is dat er op 30 augustus zo'n vijftig toerfietsers vanuit Assen, Emmen of Zandberg naar Gasselte rijden, waar rond 16.00 uur uur een reünie begint. Rond diezelfde tijd raasde het wielerpeloton in 2009 ook door Gasselte toen de Vuelta met succes naar Drenthe was gehaald.

Dat de toerfietsers in Assen of Emmen kunnen starten is omdat Assen toen startplaats was van de Vuelta en Emmen finishplaats. In het dorp Zandberg kan gestart worden, omdat daar het idee is ontstaan voor het Vuelta-feestje in Gasselte.

Reünie Vuelta-vrijwilligers

In samenwerking met de Gasselter Tennisvereniging GKTC is er in het clubhuis van de tennisclub een reünie van mensen die vijf jaar geleden betrokken waren bij het Vuelta-spektakel in Gasselte. Ook wordt er een fotocollage overhandigd van het feest in 2009 aan burgemeester Eric van Oosterhout van Aa en Hunze.

Aanmeldingen voor sterrit

De deelname aan de sterrit naar Gasselte is beperkt tot vijftig toerfietsers, omdat de ruimte in het clubhuis van de Gasselter tennisclub anders niet groot genoeg is voor het Vuelta-feestje. Toerfietsers die mee willen doen aan de Vuelta-sterrit kunnen zich nog melden bij bartkruizinga@ziggo.nl.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl