Locatievoorstelling over Sicco Mansholt is een groot succes

Helmert Woudenberg als Sicco Mansholt
Helmert Woudenberg als Sicco Mansholt
ASSEN - De locatievoorstelling MANSHOLT over voormalig landbouwminister, eurocommissaris Sicco Mansholt, is een groot succes. In twee maanden tijd zijn meer dan 10.000 kaarten voor het stuk verkocht, aldus de stichting achter de voorstelling.
MANSHOLT vertelt het verhaal over een man in crisis. Wanneer Sicco Mansholt (gespeeld door Helmert Woudenberg) vlak voor zijn pensioen wordt geconfronteerd met de negatieve gevolgen van zijn beleid als landbouwminister en eurocommissaris, krijgt hij spijt. Hij besluit zich tegen zijn eigen beleid te keren. Een rigoureuze omslag die niet beperkt blijft tot zijn politieke denken. Terwijl hij tevergeefs de wereld probeert te overtuigen van de noodzaak van een politieke en economische ommezwaai, begint hij een verhouding met zijn 24-jarige stagiaire Petra Kelly en verlaat hij zijn vrouw.

De laatste jaren van zijn leven woonde Mansholt in het Drentse Wapserveen.

De voorstelling was de afgelopen maanden onder meer op Oerol en op locatie in Drenthe te zien. Het stuk wordt in augustus en september nog opgevoerd in Flevoland, Groningen en Rotterdam.

Eerder hierover:💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl