Rechtszaak dierendoder van Assen uitgesteld

ASSEN - De rechtszaak tegen de 25-jarige man uit Ter Aard, die vanochtend terecht stond voor het mishandelen en doden van dieren in Assen, is aangehouden.
Tijdens de rechtszaak wilde de officier van justitie naast de mishandeling en het doden van dieren, nog de diefstal van een kip toevoegen aan de ten laste legging. Het Openbaar Ministerie deed dit om TBS met voorwaarden te kunnen eisen. De psychiater en psycholoog die de man behandelen, hebben dat het OM geadviseerd. De rechtbank wees het verzoek van de officier af. Daardoor is een strafeis van TBS met voorwaarden niet mogelijk.

Vervolgens vroeg de officier van justitie om aanhouding van de zaak omdat het behandelplan van de man nog niet klaar is. De rechtbank stemde in het met verzoek van de officier. Daardoor wordt de zaak vandaag niet inhoudelijk behandeld. Binnen drie maanden is een nieuwe rechtszaak.

Mishandeling en doden van dieren

De man zou in de maanden maart en april bij verschillende kinderboerderijen en particulieren in Assen dieren hebben mishandeld en gedood. De man had het vooral gemunt op kippen, maar wordt ook verdacht van het doden van een konijn, een haan en een aantal eenden.

De slachtpartijen vonden voornamelijk plaats in het weekend en veroorzaakten bij het personeel van de kinderboerderijen voor veel onrust. Een bedrijf uit Rotterdam loofde een beloning van 2500 euro uit voor de gouden tip naar de dader. Het bedrag is niet uitgekeerd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl