Rechter buigt zich over extra onderzoek naar Hoogeveense broers

ASSEN - De rechtbank in Assen besluit morgen of er extra onderzoek moet komen naar de broers R. uit Hoogeveen, die worden verdacht van de moord op Berend Smit uit Dwingeloo en het echtpaar Veenendaal uit Exloo.
Vandaag was de tweede regiezitting in de geruchtmakende zaak. In een eerdere zitting vroeg de verdediging om een hersenonderzoek en een familieonderzoek, maar dat wees de rechtbank toen af. Ook nu vroegen de advocaten om meer onderzoek; een besluit hierover volgt dus nog.

Legertijd

De advocaten willen met name meer onderzoek naar de psychische gesteldheid van de de oudste broer Admilson die in het leger heeft gezeten. De advocaten willen van familie en vrienden horen hoe hij er na zijn tijd in Afghanistan aan toe was. Het OM wil ook wel meer informatie hierover, maar gaat ervan uit dat dergelijke zaken aan bod komen in het Pieter Baan Centrum waar de broers naar toe gaan. Eigen verhoren hierover ziet het OM nu niet zitten.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.