Minister: personeel Havelter kazerne hield zich niet aan regels

De gestolen pantserwagen
De gestolen pantserwagen
HAVELTE - Wachtpersoneel van de kazerne in Havelte lette niet goed op, toen eind juni een 52-jarige veteraan een pantservoertuig stal en daarmee de A28 op reed.
Dat schrijft minister van Defensie Hennis-Plasschaert in een brief aan de Tweede Kamer. Vanuit de VVD waren kamervragen gesteld naar aanleiding van het voorval. Volgens de minister was het op de dag dat het pantservoertuig werd gestolen erg druk bij de in- en uitgang van de kazerne vanwege veteranendag. Intern onderzoek van Defensie wijst uit dat het wachtpersoneel zich door de drukte niet aan de geldende regels hield, waardoor de man met de pantserwagen het terrein ongestoord kon verlaten.

YPR

Het gestolen pantservoertuig, een YPR, kon zonder sleutel worden gestart. De 52-jarige veteraan had blijkbaar voldoende kennis om het voertuig te starten en te besturen. Er wordt nog onderzocht hoe hij aan die kennis komt. Het is nog niet bekend of bergingskosten en eventuele andere kosten op hem kunnen worden verhaald.

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl