Adoptievader broers Hoogeveen niet apart gehoord

Tachtig uur werkstraf voor atypische verdachte uit Nieuw - Roden
Tachtig uur werkstraf voor atypische verdachte uit Nieuw - Roden
ASSEN - De advocaten van de broers Admilson en Marcos R. uit Hoogeveen mogen niet de adoptievader en andere familieleden of vrienden van hun cliënten horen. Dat heeft rechtbank vanmiddag bekend gemaakt.
Advocaten Lut en Ruperti wilden verschillende mensen uit de omgeving van de broers horen om meer duidelijkheid te krijgen over de gedragsveranderingen van vooral de oudste broer, na zijn militaire uitzendingen naar Afghanistan. Volgens de rechtbank hebben de advocaten niet goed genoeg duidelijk gemaakt waarom dat belangrijk is. Verder geeft de rechtbank aan dat de geestesgesteldheid van de broers ook aan de orde komt tijdens het onderzoek in het Pieter Baan Centrum.

De andere onderzoekswensen van de verdediging zijn ook allemaal afgewezen door de rechtbank. De advocaten wilden onder meer een neurobiologisch en genetisch onderzoek naar de broers. Ook wilden ze dat een bankje ergens in een bos in Exloo werd opgespoord door de politie. Op het bankje zou het woord 'Devil' staan en voor de broers een teken zijn geweest om de moord in Exloo door te zetten.

Het Openbaar Ministerie deed gisteren het verzoek om nader onderzoek te doen naar een tablet die in de woning van de broers is gevonden. Dit verzoek is wel toegewezen door de rechtbank.

De broers Admilson en Marcos R. worden verdacht van de moord op Berend Smit uit Dwingeloo in november 2012 en het echtpaar Veenendaal uit Exloo in juli 2013.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl