Beursgenoten naar monumentaal pand in Assen

ASSEN - Het monumentale pand aan de Vaart Noordzijde 6 in Assen krijgt een kantoorbestemming. Het is verkocht aan beleggingsadviseur Beursgenoten uit Tynaarlo.

Beursondernemer en -adviseur Geert Schaaij verhuist zijn bedrijf, dat al jaren achteraf is gevestigd op het bedrijventerrein bij Tynaarlo, daarmee naar een prominente plek in de provinciehoofdstad. Woningcorporatie Actium, die eigenaar is van het pand, is blij met de verkoop. Die probeert het historische pand al enige tijd te verkopen. Zo was er eerder dit jaar nog sprake van dat restaurant Bij Jaap naar de Vaart zou verhuizen. Maar vanwege een lekkende kelder ging dat niet door.


De overdracht van het pand aan de nieuwe eigenaar is op 19 september. KunstSalon Assen, dat tijdelijk in het pand exposities kon houden, kan daarom de fototentoonstelling van de Zilveren Camera, die sinds 1 augustus te zien is, nog tot en met het culturele weekend van Kolkend Assen voortzetten. Dat is op 13 en 14 september. Daarna moet de KunstSalon een andere locatie zoeken.


 Meer over dit onderwerp:
Assen Tynaarlo
Deel dit artikel: