Handboogvereniging Zuidlaren vereerd met organisatie NK

ZUIDLAREN - Een primeur en een grote eer voor de handboogvereniging De Vrijheid in Zuidlaren. Want voor het eerst in haar bestaan mag de club het NK Handboogschieten Veld organiseren.
Het Nederlands Kampioenschap Handboogschieten is meestal ergens onder de grote rivieren, omdat deze Olympische sport vooral populair is in Brabant en Limburg. Juist daarom is het organiseren van het NK op 20 en 21 september voor de Zuidlaarder vereniging een geweldige eer, zo zegt secretaris Petra Jager. "We kunnen daarmee aan de rest van Nederland laten zien dat we het ook wel degelijk kunnen in het Noorden. En het is een kroon op tien jaar wedstrijden organiseren."

Het NK is de tiende grote wedstrijd die de Zuidlaarder handboogvereniging mag organiseren. Het succes ervan is ook een belangrijke stap richting het EK van 2017 dat ergens in Nederland plaatsvindt. De Zuidlaarder club wil dolgraag ook deze wedstrijd naar Drenthe halen. Dat evenement is goed voor 800 tot 900 schutters en duurt vijf dagen.

Aan het NK in september doen 90 handboogschutters mee, onder wie drie leden van De Vrijheid. De schutters moeten op een parcours van zes tot acht kilometer, uitgezet in een bosgebied bij Zuidlaren, 24 doelen raken. Deze discipline van handboogschieten, waarbij in twee veldrondes 24 doelen geraakt moeten worden, is een Arrowhead. De schutter is met zo'n ronde zeker zes uur bezig.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl