Prijsvraag NAM voor aardbevingsbestendig bouwen

De NAM in Assen (archieffoto)
De NAM in Assen (archieffoto)
ASSEN - De NAM in Assen heeft een prijsvraag uitgeschreven voor aardbevingsbestendig bouwen in Noordoost-Groningen. Op deze manier moeten bouwbedrijven gestimuleerd worden met plannen te komen voor het verstevigen van huizen.
De NAM roept via een advertentie ondernemers op met hun plannen te komen. Daarbij gaat het volgens een woordvoerder van de NAM ook nadrukkelijk om bouwbedrijven uit de regio. "Die willen we we zo een kans geven om uiteindelijk aan de slag te gaan in het gebied met aardbevingsbestendig bouwen", zegt de woordvoerder.

Testwoningen

De door de bouwbedrijven aangedragen methodes worden uitgeprobeerd in eerder door de NAM aangekochte testwoningen in het aardbevingsgebied. Daarbij gaat het om huizen in Godlinze en Loppersum.
Begin september houdt de NAM in Huizinge een bijeenkomst voor bouwbedrijven die mee willen dingen. Vervolgens kunnen ze hun plannen indienen. De NAM maakt dan ook bekend wat de prijsvraag uiteindelijk de bouwbedrijven kan opleveren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl