Foutje Meerits kost FC Emmen twee punten in seizoensopening

Cas Peters sticht gevaar voor de goal van De Graafschap
Cas Peters sticht gevaar voor de goal van De Graafschap
VOETBAL - FC Emmen is haar 30e seizoen in het betaalde voetbal begonnen met een gelijkspel. In het thuisduel tegen De Graafschap verspeelde de formatie van trainer Joop Gall vlak voor tijd een 1-0 voorsprong. Een fout van doelman Marko Meerits bezorgde de gasten uit Doetinchem alsnog een punt.
Een onverdiend punt, want FC Emmen was de betere ploeg. De Emmenaren kregen ook voldoende kansen om de marge van 1 te vergroten, waardoor het te ver gaat om de schuld van de puntendeling volledig in de schoenen te schuiven van Meerits. Bovendien keepte de jonge Est een prima eerste helft en behoedde hij zijn ploeg in die eerste 45 minuten twee keer voor een tegentreffer.

FC Emmen kwam kort voor rust op voorsrprong nadat De Graafschap-verdediger Pröpper een voorzet van Boy Deul tegen zijn hand kreeg. Alexander Bannink maakte vanaf elf meter geen fout: 1-0. Voor die openingstreffer was Emmen al drie keer dichtbij succes geweest, maar Deul schoot op de lat, Cas Peters raakte het zijnet en Bannink zag een schot gekeerd worden door keeper Jurjus (die in de rust geblesseerd in de kleedkamer achterbleef en werd vervangen door Heusinkveld).

Ook in de tweede helft bleef FC Emmen de bovenliggende partij en was De Graafschap niet bij machte het tij te keren. De formatie van trainer Vreman zette nog wel een slotoffensief in, maar daar vloeide nauwelijks gevaar uit. Tot Meerits in de 87e minuut in de fout ging. De doelman kwam ver zijn goal uit bij een voorzet op Vermeij, terwijl Luis Pedro de spits van De Graafschap bewaakte. Beide Emmenaren grepen niet in en via het lichaam van Vermeij rolde de bal tergend langzaam over de doellijn: 1-1.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl