Drentse zwembaden dingen mee naar landelijke titel

ERICA/EMMER-COMPASCUUM - Zwembad Geert Vos uit Erica en Stichting Openluchtzwembad Emmer-Compascuum dingen namens Drenthe mee naar de titel Openlucht Zwembad van het jaar.
Beide zwembaden zijn in een provinciale voorronde als beste uit de bus gekomen. Het zwembad uit Erica kreeg de meeste stemmen van Drenthe en het zwembad uit Emmer-Compascuum de beste beoordeling.

Het personeel en vrijwilligers van beide zwembaden zijn erg trots op de nominatie. "Het is een beetje onwezenlijk, als je ziet tegen welke baden je op moet. Dan denk je eerst dat je dat nooit gaat redden, maar wij staan er als zwembad toch mooi tussen," aldus Wim Schouten van Stichting Openluchtzwembad Emmer-Compascuum.

In Erica wordt ook trots gereageerd op de nominatie. Leidinggevende Mariëlle Hensums vertelt: "Dit is toch wel de beste landelijke bekendheid die je kunt krijgen, het is mooi dat wij als zwembad met hulp van alle vrijwilligers nog steeds hier in Erica zijn en mee mogen doen met deze landelijke finale."

Vanaf vandaag kan iedereen via internet stemmen op zijn of haar favoriete zwembad. De winnaar wordt op 1 december bekend gemaakt in Utrecht. Het zwembad dat wint krijgt een bokaal en een certificaat.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl