Van Zandbeek wint Slag om Norg

WIELRENNEN - Ronan van Zandbeek uit Schijndel heeft vanmiddag de derde editie van de Slag om Norg gewonnen. Een koers over 157 kilometer met de start bij het gevangenismuseum in Veenhuizen en de finish in Norg. Het parcours voert grotendeels over onverharde wegen.
Winnaar Van Zandbeek van Team De Rijke reed in de finale samen met Rens te Stroet (Jo Piels) weg uit een kopgroep van vijf man. Maar Te Stroet ging onderuit, waardoor Van Zandbeek solo kon finishen. Z'n ploeggenoot Coen Vermeltfoort uit Schuinesloot werd tweede voor Twan Brusselman (Jo Piels).

Beste Drent was Patrick van der Duin uit Nieuw Roden. Hij eindigde net buiten het podium en werd vierde.

In de derde editie van de Slag om Norg werd het kaf al vroeg van het koren gescheiden. Het peloton brak in tweeën; en de 35 man aan de leiding bepaalden het beeld van de koers.
De winnaar van vorig jaar; Gert Jan Bosman uit Emmen ontsnapte na ruim vijftig kilometer samen met Twan Brusselman. Ook Elmar Reinders uit Emmen en Patrick van der Duin uit Nieuw Roden sloten aan bij die kopgroep. Ondanks verschillende uitlooppogingen van diverse renners bleven er in de finale vijf mannen over; Rens te Stroet en Twan Brusselman van Jo Piels, Ronan van Zandbeek en Coen Vermeltfoort van De Rijke en eenling Rick Ottema. Van Zandbeek won uiteindelijk de koers.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl