'Geen toename niet-reanimeren-penning in Drenthe'

ASSEN - Hartveilig Drenthe ziet nog geen toename van het aantal niet-reanimeren-penningen in Drenthe.
Steeds meer Nederlanders willen niet gereanimeerd worden als ze in acute nood komen. Dat stelt het Algemeen Dagblad. Zo'n 20.000 mensen hebben inmiddels een niet-reanimeren-penning. Het zijn vooral 70-plussers met gezondheidsproblemen. Zij willen niet het risico lopen om beschadigd uit een reanimatie te komen.

Volgens Jan Berends van Hartveilig Drenthe komen de vrijwilligers van de organisatie nauwelijks zo'n penning tegen. Dit zou kunnen komen, omdat mensen in de omgeving vaak wel op de hoogte zijn van de niet-reanimeren wens en dat in een situatie van nood geen 112 wordt gebeld. Ook zitten oudere mensen met een penning vaak in een verzorgingshuis en daar komen de vrijwilligers van Hartveilig Drenthe niet.

De stelling van de dag gaat ook over of u wel of niet gereanimeerd wil worden. Vul de poll in op onze website en praat mee over de stelling op onze Facebookpagina.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl