Coevordenaar naar psychiatrische kliniek na bedreigingen

Dief moet onbetaald werken
Dief moet onbetaald werken
PROVINCIE - COEVORDEN- Een 23-jarige man uit Coevorden moet van de rechter in Assen een jaar worden opgenomen in een psychiatrische kliniek. De man heeft onder meer zijn ouders en een kennis bedreigd, maar is ontoerekeningsvatbaar verklaard. Daarom krijgt hij verder geen straf.
De Coevordenaar bedreigde een caféportier in Scheveningen. Ook bedreigde hij zijn moeder met een mes toen zij hem geen geld wilde geven. Later deed hij dat bij zijn beide ouders. Ook stal hij spullen uit hun woning, waaronder gereedschap, een fototoestel en een tablet. Verder bedreigde de man een kennis met een vuurwerkpistool en werd hij betrapt met een boksbeugel op zak.

De Coevordenaar liep als klein kind in zijn geboorteland Colombia een hersenbeschadiging op. Hij lijdt aan een psychiatrische stoornis en is drugsverslaafd.
De man is al vaker veroordeeld, onder meer voor inbraken. Hij zit inmiddels tien maanden in voorarrest in een psychiatrische kliniek in Assen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl