Hoogeveen hoog op lijst parkeerverdiensten

HOOGEVEEN - De gemeente Hoogeveen staat op de achtste plaats van Nederland als het gaat om het verdienen aan parkeren in verhouding met het aantal inwoners.
Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Daaruit is ook op te maken dat het parkeren lang niet zo'n grote melkkoe is als vaak gedacht wordt. Het zijn vooral gemeenten met grote publiekstrekkers die goed scoren. Zo verdient Valkenburg aan de Geul met bijna 78 euro per inwoner per jaar het meeste aan het parkeren. Tweede staat Zandvoort met bijna 75 euro. Hoogeveen verdient ruim 34 euro per inwoner.

Ontbrekende cijfers

Volgens wethouder Jan Steenbergen klopt het dat gemeente goed scoort bij het binnenhalen van parkeergelden. Volgens de gemeente komt dat vooral doordat veel mensen uit het buitengebied komen winkelen in Hoogeveen. Maar volgens Steenbergen kloppen de cijfers van het CBS niet. In de berekening zijn volgens de wethouder de kosten van de handhaving en het onderhoud van de parkeerterreinen en verlichting niet meegenomen, terwijl dat bij andere gemeenten wel is gebeurd. Hoogeveen zou daarmee nog steeds hoog op de lijst staan, maar zeker een paar plekken zakken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl