Drentse 'ambulancechauffeur' in opspraak

HAVELTE - Ambulancechauffeur Menno K., die met zijn bedrijf actief was vanuit Havelte, wordt beschuldigd van onzorgvuldig handelen door zijn oud-collega's. Dat meldt de Amsterdamse stadsomroep AT5.
Het bedrijf van Menno K. was betrokken bij de hulpverlening bij een autorally in Amsterdam. Tijdens het evenement reed een van de auto's met hoge snelheid het publiek in. Meerdere toeschouwers raakten gewond, onder wie een 11-jarige jongen en een 41­jarige vrouw. Beiden overleden later aan hun verwondingen.

Een van de eerste hulpverleners ter plaatse was 'ambulancechauffeur' K., die voor een particuliere ambulancedienst werkte. Hij zou volgens oud-collega's een 11-jarige jongen zonder enige ondersteuning uit een greppel hebben getild. Iets wat volgens het andere ambulancepersoneel nooit had gemogen, omdat de jongen zijn nek had gebroken. Daarnaast zou hij, zonder dat hij daarvoor bevoegd was, medische handelingen hebben verricht. Volgens AT5 hebben de oud-collega's inmiddels aangifte tegen hem gedaan.

Geen diploma's

Uit onderzoek van AT5 naar de hulpverlening tijdens het rallyongeluk bleek dat K. tijdens het incident niet de benodigde diploma's had en deze ook nog steeds niet heeft. Dit bevestigt ook de rechtbank in Lelystad, die eerder uitspraak deed in een ander conflict waarbij K. betrokken is.

Ook in Drenthe is Menno K. geen onbekende. De door hem opgerichte dierenambulance Meppel-Steenwijk-Hoogeveen was niet onomstreden. In 2008 trok hij uiteindelijk de stekker uit de organisatie. Als chauffeur van een dierenambulance achtervolgde hij in 2004 een andere ambulance, die eerder bij een dode hond arriveerde dan hij zelf. Ook reed hij in 2007 een dierenambulance total-loss. Saillant detail is dat dit gebeurde op zijn trouwdag.

K. is tot nu toe onbereikbaar voor commentaar. Hij werkt niet meer bij het EHBO-bedrijf in Havelte waar hij tot voor kort in het bestuur zat. Volgens het bedrijf heeft dat niets te maken met de gebeurtenissen in Amsterdam, maar was dat een financiële kwestie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl