Drouwenermonders onderscheiden voor redden drenkeling

Burgemeester Marco Out reikte de onderscheidngen uit
Burgemeester Marco Out reikte de onderscheidngen uit
EXLOO - Jan Woltjer en Annechien Woltjer-Huizing uit Drouwenermond zijn onderscheiden door de Stichting Maatschappij tot Redding van Drenkelingen.
De twee redden op 22 juni vorig jaar een man die met zijn scootmobiel in een sloot was beland. De redders kregen beiden een bronzen onderscheiding uit handen van burgemeester Marco Out van Borger-Odoorn.

De Woltjers hoorden vorig jaar hulpgeroep en gingen vervolgens op onderzoek uit. In een sloot naast het fietspad langs het Zuiderdiep in Drouwenermond vonden zij een man uit Stadskanaal. Hij was met zijn scootmobiel naast de weg geraakt en in de sloot beland. De Stadskanaalster kon zelf onder zijn scootmobiel vandaan komen, maar het lukte hem niet de steile helling van de slootkant te beklimmen. Zijn redders hielpen hem op de kant, namen hem mee naar huis, zetten hem onder de douche en gaven hem schone kleren.

Naast een bronzen onderscheiding kregen Jan en Annechien Woltjer ook een getuigschrift.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.