Zorgen over opmars grote waternavel

GRONINGEN - Waterschap Noorderzijlvest maakt zich zorgen over de opmars van de grote waternavel. Deze waterplant groeit erg snel en belemmert de doorstroming in sloten.
Het waterschap roept mensen, die de grote waternavel zien, op zich te melden zodat er actie kan worden ondernomen. Als er geen maatregelen worden genomen, groeien sloten en vaarten snel dicht. Hierdoor is er geen doorstroming meer en worden alle overige flora en fauna in het water bedreigd door zuurstofgebrek.

De plant behoort tot de familie van de klimop en komt van nature voor in Noord-Amerika. De laatste jaren wordt hij ook in België en Nederland gesignaleerd.

Het bestrijden van de waterplant brengt hoge kosten met zich mee voor het waterschap. In eerste instantie wordt de plant met machines uit het water gehaald. Daarna moeten de laatste restanten handmatig worden verwijderd. Het waterschap wil nu weten waar de plant groeit. Mensen die de plant hebben gezien, kunnen zich melden via het telefoonnummer 050 - 3048911.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl