De Vries rond met Orange Cycling Team

Berden
Berden
WIELRENNEN - Wielrenner Berden de Vries uit Gieterveen is mondeling akkoord met het nieuw op te richten Orange Cycling Team. Hij wacht nog op de officiele papieren om te tekenen. Tot die tijd wil hij de media niet te woord staan. De Vries rijdt nu nog voor de formatie van Jo Piels.
Het Orange Cycling Team maakt volgend seizoen zijn opwachting als Procontinentale ploeg in het profwielerpeloton. De formatie onder leiding van de oud-beroepsrenners Erik Breukink, Michael Boogerd en Jean-Paul van Poppel, heeft Roompot Vakanties als hoofdsponsor weten te strikken voor twee jaar, met een optie op een derde jaar. Met de overeenkomst tussen beide partijen is een bedrag gemoeid van 2 miljoen euro voor deze periode.

De nieuwe ploeg biedt plaats aan achttien tot twintig Nederlandse coureurs, waarbij wordt gestreefd naar een mix van ervaren renners en jonge talenten die de kans krijgen hun droom te verwezenlijken.

Bert Jan Lindeman uit Assen staat ook in de belangstelling van de nieuwe Nederlandse ploeg, maar heeft meerdere aanbiedingen en wil zijn beslissing over de Tour de L'ain heen tillen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl