Zeven kraanvogelkuikens gesneuveld in het Fochteloërveen

Kraanvogel
Kraanvogel
VEENHUIZEN - Van de acht kraanvogelkuikens die dit jaar in het Fochterloerveen uit het ei kropen, is er nog maar een over. De rest van de diertjes heeft het niet gered.
Volgens Enit Scholtens van Natuurmonumenten ging het broedseizoen voortvarend van start met acht kraanvogelkuikens, maar de afgelopen maanden kwamen al zes diertjes om. Scholtens: 'Een kuikentje overleed al vlak na geboorte, van een aantal is de doodsoorzaak niet bekend, waarschijnlijk zijn meerdere diertjes gegrepen door vossen'. Afgelopen week werd een zevende jong onder de ogen van vogelaars gepakt door een vos.

Volgens Scholtens van Natuurmonumenten is er niet veel aan te doen, dit is de natuur. De droge zomer heeft ervoor gezorgd dat het natte gebied beter toegankelijk is voor vossen en dat de kraanvogel de jongen minder goed kan beschermen. Ondanks deze tegenvaller is Scholtens positief over de toekomst van de kraanvogel. Het dier weet steeds beter de weg te vinden naar het Fochteloërveen en het Dwingelderveld.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl