Mogelijk herdenking voor gezin uit Roden dat omkwam bij vliegtuigramp Oekraïne

Vrachtwagenchauffeur overleden bij ongeval
Vrachtwagenchauffeur overleden bij ongeval
RODEN - Er zijn plannen om in Roden een herdenkingsbijeenkomst te houden voor het gezin Van der Linde uit Roden dat omkwam bij de ramp met vlucht MH17 boven Oekraïne.
Familieleden en vrienden van het gezin hebben daaraan behoefte en zijn aan het kijken naar de mogelijkheden. Een datum en locatie zijn nog niet gekozen.

Scholen

Basisschool Het Valkhof in Roden en de middelbare school voor Havo/VWO De Lindenborg in Leek staan maandag stil bij het gezin Van der Linde. De 12-jarige Mark van der Linde was net klaar met de basisschool in Roden en zou na de zomer naar de Lindenborg in Leek gaan. Zijn 17-jarige zus had in juni haar havodiploma gehaald op die school, terwijl hun moeder in de ouderraad zat.
De Lindenborg staat maandag bij het begin van het nieuwe schooljaar tijdens de centrale ontvangst stil bij de ramp en de gevolgen daarvan. Ook is er een stilteruimte ingericht waar leerlingen en medewerkers naar toe kunnen gaan als ze daar behoefte aan hebben. Ook de jaargenoten van de 17-jarige Merel worden uitgenodigd voor een bezoek.

Basisschool Het Valkhof in Roden besteedt maandag aan het begin van de lessen aandacht aan het omgekomen geziin. Ook in deze school wordt een stilteruimte ingericht. Die zal de hele week open zijn voor leerlingen, oud-leerlingen en ouders. De Rodense basisschool is ook van plan een boom te planten ter nagedachtenis aan de twee omgekomen oud-leerlingen. Wanneer dit gaat gebeuren is nog niet bekend.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl