'Storingen bruggen slecht voor imago Assen'

ASSEN - Het CDA in Assen is de storingen van de bruggen in Assen zat. De partij stelt vragen aan het college van burgemeester en wethouders over de problemen.
De Kloosterbrug en de Witterbrug lieten het de afgelopen maanden al meerdere malen afweten.Volgens het CDA zijn inwoners en pleziervaarders de storingen ook beu. Een aantal van de pleziervaarders zou Assen zelf links willen laten liggen tijdens hun vaarroute.

Het CDA noemt de problemen met de bruggen structureel en wil dat er onderzoek naar gedaan wordt en dat er een verbeterplan komt. Ook hoopt de partij dat er bij de aanleg van nieuwe bruggen in het kader van het project De Blauwe As goed gekeken wordt naar de constructies.

Wethouder Ruud Wiersema betreurt de storingen, maar volgens hem zijn het allemaal pechgevallen die toevallig vlak achter elkaar plaatsvonden. De gemeente Assen kan daar weinig aan doen. Het onderzoek naar de storingen dat het CDA voorstelt, is volgens Wiersema niet nodig, omdat het niet om storingen gaat die met elkaar te maken hebben. De wethouder zegt geen signalen te hebben gehad dat dit het imago van Assen heeft beschadigd.

Eerder hierover

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl