Oudste Nederlander positief voor gemeente Westerveld

ASSEN - Egbertje Leutscher-De Vries was niet alleen belangrijk was voor de gemeente Westerveld omdat ze zo oud is geworden, maar ook omdat ze de gemeente en het verzorgingstehuis waarin ze woonde positief onder de aandacht bracht. Dat zegt burgemeester Rikus Jager.
Egbertje Leutscher-De Vries overleed gistermiddag. Ze is 111 jaar oud geworden en was de oudste inwoner van Nederland. De burgemeester bezocht haar drie keer op haar verjaardag. Tijdens zijn bezoek droeg hij voor de duur van de verjaardag zijn burgemeestersketting over aan haar. Bij haar laatste verjaardag wilde ze de ketting eigenlijk niet meer teruggeven.

Burgemeester Jager vindt het opvallend dat er zoveel oude mensen in Drenthe en specifiek in Westerveld wonen. De titel oudste inwoner van Nederland is Drenthe nu even kwijt, maar "haar broer leeft ook nog, dus wie weet," zegt Jager. Hij denkt dat wonen in Drenthe bijdraagt aan een ontspannen leven in een ruimtelijke omgeving, wat minder stress geeft.

Eerder hierover

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl