Bouwvergunning voor nieuwbouw het goedkoopst in Hoogeveen

Nieuwbouw
Nieuwbouw
HOOGEVEEN - Mensen die een bouwvergunning aanvragen voor een nieuwbouwwoning zijn in Nederland het goedkoopst uit in Hoogeveen. Dat blijkt uit onderzoek van de Vereniging Eigen Huis (VEH).
Zo'n bouwvergunning kost in Hoogeveen 1.789 euro. Eindhovenaren moeten het meeste geld neer leggen, voordat zij een nieuw huis neer kunnen zetten. Daar kost een bouwvergunning 7.588 euro. De VEH vindt de prijsverschillenen bij gemeentelijke bouwvergunningen onacceptabel groot. Volgens de vereniging is het voor woningbezitters onmogelijk om na te gaan of zij een redelijke prijs betalen voor een bouwvergunning.

In Drenthe is de gemeente De Wolden de duurste gemeente om een bouwvergunning voor een nieuwbouwwoning aan te vragen. Daar kost zo'n vergunning bijna 4.400 euro. De gemeenten Westerveld en Assen volgen De Wolden op de voet.
Als het gaat om een vergunning voor een kleine verbouwing in Drenthe dan zijn de inwoners van de gemeenten Midden-Drenthe, Noordenveld en Meppel het goedkoopst uit, met bedragen tot 240 euro. Op dit gebied is Borger-Odoorn koploper met een bouwvergunning van bijna 450 euro.

Het onderzoek van de Vereniging Eigen Huis vindt u hier.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl