Opnames voor korte film in voormalige gevangenis Hoogeveen

Binnenplaats van gevangenis De Grittenborgh
Binnenplaats van gevangenis De Grittenborgh
HOOGEVEEN - In de voormalige gevangenis De Grittenborgh in Hoogeveen en de bioscoop aldaar zijn gisteren opnames gemaakt voor de korte film De Kreupelen.
Het gaat om een film in de reeks Duivelse Dilemma's van de publieke omroep Human. De Kreupelen wordt gemaakt door regisseur Jaap van Heusden en is een verfilming van het verhaal The Lame Shall Enter First van de Amerikaanse schrijfster Flannery O'Connor. Het gaat over een idealistische man die in een justitiële jeugdinrichting werkt.

Een deel van de film speelt zich af in de voormalige gevangenis in Hoogeveen. Volgens regisseur Van Heusden is het de eerste keer dat daar filmopnames gemaakt zijn. "Meestal krijgen filmmakers geen toestemming om in gevangenissen te filmen die in gebruik zijn. De Grittenborgh is pas een paar weken geleden overgedragen aan de Rijksgebouwendienst, dus het wordt voor het eerst dat mensen de gevangenis op film gaan zien."

De korte film De Kreupelen wordt op 14 november uitgezonden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl