Werkstraffen voor 'afbreken' woning in Assen

Dief moet onbetaald werken
Dief moet onbetaald werken
ASSEN - Vijf inwoners van Assen zijn vandaag veroordeeld voor het plegen van vernielingen aan een woning aan de Obrechtlaan in hun woonplaats.
Twee mannen en twee vrouwen van tussen de 21 en 23 jaar kregen werkstraffen tot honderd uur, een 29-jarige handlanger kreeg 120 uur werkstraf omdat hij ook harddrugs bezat. De vijf gooiden op 24 augustus vorig jaar alle ruiten van het huis in, trapten een deur in en vernielden de auto van het gezin. Volgens de rechter was het huis nagenoeg ‘afgebroken’. Een ruzie eerder op de avond tussen de groep jongeren en de slachtoffers
zou de aanleiding zijn geweest voor het geweld.

Bewoners opgesloten in eigen woning


Over die ruzie werd niet veel duidelijk, omdat de aanwezige verdachten (een 22-jarige man en 21-jarige vrouw) weinig verklaarden. Volgens de officier van justitie is het te zot voor woorden hoeveel geweld er is gebruikt en dat bijna niemand zijn verantwoordelijkheid ervoor neemt. De slachtoffers waren volgens hem zo bang dat ze zich opsloten in hun eigen woning.

Het vijftal moet het gezin ruim 1700 euro schadevergoeding betalen voor de auto: die total loss werd verklaard. De schade aan de woning (bijna 2800 euro) is door de verzekering vergoed.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl