Ruitengooier van Assen twee jaar de cel in

© A. Zuurveen
ASSEN - De ruitengooier van Assen is veroordeeld tot de ISD-maatregel en dat betekent dat hij twee jaar celstraf met behandeling uit moet zitten.
De 38-jarige Marvin P. gooit al ruim een jaar lang ruiten in het centrum van Assen in om onderdak te krijgen. Door een ruit in te gooien en zich bij de politie te melden, belandde hij steeds weer in de cel.

Op 19 mei gooide hij aan het Mercuriusplein een raam in, vlak nadat de rechtbank hem een laatste kans had gegeven om de ISD-maatregel te ontlopen. Volgens P. is zijn probleem dat hij steeds opnieuw na een straf met lege handen op straat staat. Zijn advocaat vond een geldschieter om hem te helpen. Die gaf P. 2500 euro om onderdak, eten en drinken en een uitkering te regelen. Toch gooide hij opnieuw een raam in. Waarom hij dat deed, wil de man niet zeggen. Ook wil hij geen bijstand meer van zijn voormalige advocaat.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl