Celstraf geëist voor overval op vader

Tachtig uur werkstraf voor atypische verdachte uit Nieuw - Roden
Tachtig uur werkstraf voor atypische verdachte uit Nieuw - Roden
TYNAARLO - Voor het organiseren van een overval op zijn vader in Tynaarlo is tegen een 43-jarige man twee jaar celstraf geëist, waarvan een half jaar voorwaardelijk.
In mei 2010 werd de vader in zijn huis overvallen door drie mannen. Twee van hen schopten en sloegen de man, terwijl de derde zijn vrouw in bedwang hield. Eén van de daders, een 28-jarige man uit Leek, werd hiervoor eerder veroordeeld tot anderhalf jaar celstraf, waarvan een half jaar voorwaardelijk. De andere twee daders zijn niet gepakt.

Rekeningen betalen


Het slachtoffer hield uiteindelijk geen blijvend letsel over aan het geweld. Zijn 43-jarige zoon zou hem in elkaar hebben laten slaan om hem onder druk te zetten om rekeningen te betalen. Volgens de officier van justitie wist de zoon dat zijn vader op 6 mei in elkaar werd geslagen en stuurde hij hem daarna nog twee facturen met daarop de tekst ‘laatste waarschuwing’.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl