Malu Dance Company uit Assen naar WK Streetdance in Schotland

ASSEN - De streetdancegroep Malu Dance Company uit Assen gaat naar het WK Streetdance in Glasgow. Het is voor het eerst dat een dansgroep uit Assen meedoet aan het grote toernooi.
De dames van de dansgroep hebben de hele zomer lang door getraind om optimaal aan de start van het wereldkampioenschap te staan. Volgens trainer Malu Rosa Jansen is de dans die ze gaan uitvoeren een moeilijke dans, waarin een lastige truc op het eind zit: "Die moet echt goed gaan, die is soms nog wel even moeilijk. Maar het is gewoon veel oefenen," stelt Jansen.

Tijdens de laatste training op de vooravond van het wereldkampioenschap waren de zenuwen onder de dansers goed te merken. "Het is buikpijn, honger, verliefdheid en alles door elkaar heen," vertelt Mendie, een van de dansers.

De Malu Dance Company uit Assen probeert zich morgen te plaatsen voor de finale van aankomende zondag, mocht dit niet direct lukken dan hebben ze zaterdag een tweede kans. De winnaar gaat naar huis met een grote beker, al gaat het de dames uit Assen ook vooral om de eer en de ervaring.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl