Lindeman: Dan leef je wel even op een wolk

WIELRENNEN - Uitgerekend op de dag dat hij het eindklassement van de Tour de L'ain won (zaterdag), kwam Lindeman mondeling rond met z'n nieuwe ploeg; Lotto BrandLoyalty. 'Dan leef je wel even op een wolk. Dan lijkt alles wat je aanraakt goed te gaan'.
De Belkin ploeg was Lindemans eerste keus. 'Ik had het er al met m'n trainer Grischa Niermann over gehad, die heeft ook voor Rabobank gereden. Ik wilde het liefst een Nederlandse ploeg en het liefst natuurlijk een Pro Tour-ploeg.' 'Ze zijn er echt voor de renners. je hoort nooit negatieve geluiden van renners over de ploeg'.

Ondanks dat de huidige ploeg van Lindeman, het Rabobank Development Team, nog altijd gezien wordt als opleidingsploeg van Belkin, zijn er bij z'n aanstelling nooit afspraken gemaakt om mogelijk door te kunnen stromen naar de Pro-Tour-ploeg.

Wagt voor programma de 25-jarige Drent gaat rijden weet hij nog niet. Op voorhand leek Lindeman een echte man voor het voorjaar. Maar de laatste jaren kan hij ook steeds beter bergop rijden. Zo won hij ook de Koninginnerit van de Tour de L'ain met een paar pittige klimmen.

Bij z'n vorige prof-avontuur bij Vacansoleil miste Lindeman op een haar na de selectie voor de Tour de France. Natuurlijk wil hij ook ooit in Frankrijk rijden. 'Dat is nog ver weg. Ik ga me vooral richten op een goede wielrenner worden'.

En als het even kan wil Lindeman eind september ook graag het Wereldkampioenschap in Spanje rijden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl