Sloop Pijlebrug bij Meppel begonnen

MEPPEL - De sloop van de Pijlebrug over de Drentsche Hoofdvaart bij Meppel is van start gegaan. De brug ligt in N371, de doorgaande route tussen Havelte en Meppel. Door de werkzaamheden is die weg de komende acht maanden gestremd.
Gedeputeerde Henk Brink verrichtte vanochtend de symbolische eerste sloophandeling. De sloop blijkt lastiger dan gedacht. De bedoeling was om het brugdek er in één keer uit te takelen maar die klus blijkt te zwaar.
De meer dan negentig jaar oude brug is op en moet plaats maken voor een nieuwe, verkeersveiligere brug. De Pijlebrug nieuwe stijl krijgt twee aparte rijbanen voor auto's en een gescheiden fietspad. Het wordt een hefbrug van ruim dertien meter breed, met de modernste elektronische snufjes. De weg naar de brug wordt ook aangepakt: de afslag wordt vervangen door een rotonde. Het hele project kost 1,8 miljoen euro en moet volgend jaar maart klaar zijn.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl