Opnieuw dwangsom voor Noblesse in Wijster

Eerder protest tegen de stankoverlast
Eerder protest tegen de stankoverlast
WIJSTER - Slachtafvalverwerker Noblesse in Wijster heeft opnieuw een dwangsom opgelegd gekregen van Midden-Drenthe. Het gaat dit keer om 10.000 euro.
De gemeente heeft naar aanleiding van klachten van omwonenden geconstateerd dat deuren van het bedrijf open stonden. Volgens de vergunning is dit verboden. Noblesse kreeg al diverse dwangsommen voor onterecht openstaande deuren. Die bedroegen 1500 euro per overtreding. Omdat Noblesse nog steeds deuren open laat staan, is de dwangsom nu verhoogd naar 10.000 euro.

Burgemeester Jan Broertjes heeft `een stevig gesprek` met de directie gehad over de herhaalde overtredingen en de overlast voor de omgeving. Deze maand zijn al meer dan 25 klachten over stank gemeld. In totaal is al voor meer dan 150.000 euro aan dwangsommen opgelegd. Het bedrijf procedeert daartegen.

De gemeente laat binnenkort een onaangekondigde geurmeting doen. Als de wettelijke norm wordt overschreden, volgt opnieuw een dwangsom, dan van 50.000 euro. Daarna kan een procedure tot sluiting worden begonnen.

Morgen bieden protesterende omwonenden Noblesse een prijs met luchtje aan; de Veilig ETP Prijs 2014. Het bedrijf neemt de prijs niet in ontvangst, omdat die niet positief is bedoeld.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl