Ondernemers in Assen-Noord boos over metershoge mais

ASSEN - Ondernemers op industrieterreinen in Assen-Noord zijn boos op de gemeente vanwege de metershoge mais op braakliggende bedrijfsgrond. Daardoor neemt de onveiligheid toe.
Het Parkmanagement Assen-Noord heeft inmiddels bij de gemeente Assen aan de bel getrokken. Door de vele mais op alle braakliggende industriegrond worden veel bedrijfspanden op het Messchenveld en het Peelerpark aan het oog onttrokken en kan het dievengilde bijna ongestoord zijn gang gaan.

Verstopplek

"Deze maisakker van een paar meter hoog is een mooie verstopplek voor ongewenste figuren. En je hebt als bewoners van het bedrijvenpark nergens meer zicht op. Ook niet op verdachte auto's die rondrijden," aldus ondernemer en voorzitter Reint Schaafsma van het Parkmanagement Assen-Noord.

Misstap

Twee jaar geleden besloot de gemeente Assen om boeren de braakliggende bedrijfsgrond in Assen-Noord te laten gebruiken, om zo te besparen op onderhoudskosten en de grond toch zinvol te benutten. Dat leidde de afgelopen jaren tot akkers met graan en wilde bloemen, maar dat er nu mais is ingezaaid, vindt Schaafsma een absolute misstap. "We zijn hard bezig om de veiligheid op de industrieterrein te vergroten door te beginnen met cameratoezicht. We investeren hierin tienduizenden euro's. Maar met die hoge mais wordt alles ineens teniet gedaan," aldus Schaafsma.

Begrip

De gemeente Assen heeft begrip voor de klachten en gaat op korte termijn met de ondernemers in gesprek. Bedoeling is dat er voor volgend jaar beter overlegd wordt welke gewassen wel en welke niet wenselijk zijn. Schaafsma wil liever helemaal geen agrarisch gebruik van de percelen. Hij pleit voor nette industriegrond met gras, zodat andere ondernemers zich uitgenodigd voelen om zich ook te vestigen op het Messchenveld of het Peelerpark.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl